Aan de slag

Wilt u snel beginnen? Op deze pagina vindt u informatie, tips en trucs over de meest gebruikte (basis)functies van RetSoft.

Systeemeisen

Voor alle RetSoft versies betreft het een client-side installatie waarbij het archief wordt ondergebracht op een database op de eigen server. Vindt hier informatie over het configureren van een server voor het gebruik van RetSoft Archive Business+ en RetSoft DMS Business en de eisen aan de soft- en hardware.

Lees verder...

Importeer uw bestaande mappenstructuur in RetSoft

Kom erachter hoe u een bestaande mappenstructuur in RetSoft importeert met een paar eenvoudige stappen en verbeter uw zoekresultaten onmiddellijk.

Bekijk de video

Automatisch rubriceren

Kom erachter hoe u documenten vanuit uw RetSoft Postvak automatisch kan verwerken met verwerkingsregels. Verwerkingsregels zijn vooral handig bij veel terugkerende handelingen, zoals poststukken van de belastingdienst.

Bekijk de video

Scannen met een desktop scanner

Een van de meest gebruikte functies in RetSoft is het scannen van documenten. RetSoft kan communiceren met een groot aantal TWAIN-compatibele scanners, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over welke scanner u kunt gebruiken. Eigenlijk elke!

Lees verder...

Scannen met een MFP

RetSoft biedt u de mogelijkheid om naar het RetSoft-archief te scannen vanaf elke MFP (multifunctional printer) die naar een netwerkmap scant. Als u een Sharp- of OKI-MFP heeft, dan heeft u ook toegang tot RetSoft via het display op de MFP.

Lees verder...

Barcodescheidingsbladen

Als u meerdere documenten heeft die u wilt scannen en u wilt geen afzonderlijke scansessies starten om elk afzonderlijk document te scannen, dan kunt u onze RetSoft-scheidingspagina's gebruiken.

Lees verder...

Importeren van bestanden in Retsoft

RetSoft is niet alleen voor het scannen, maar ook voor en importeren en opslaan van digitale bestanden in uw archief. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Lees verder...

E-mails en Office bestanden opslaan in RetSoft

Lees hier hoe u e-mails (Outlook) en Office (Word, Excel, Windows verkenner) bestanden kunt importeren en archiveren in RetSoft met een paar eenvoudige stappen.

Lees verder...

Voorbeeld sjablonen voor archiefstructuur

Op basis van de ervaring van onze klanten in verschillende bedrijfstakken hebben we een aantal voorbeeld archieven gemaakt. Deze zijn gratis te downloaden en te gebruiken naar eigen inzicht .

Lees verder...

Het schaduwarchief

Kom erachter hoe u met het schaduwarchief eenvoudig een kopie maakt van uw RetSoft-archief in een door u opgegeven doelmap, zodat u ten alle tijden kunt overstappen naar een ander systeem.

Lees verder...