Aan de slag

Wil je snel beginnen? Op deze pagina vind je informatie, tips en trucs over de meest gebruikte functies van ons product. Als beginner van RetSoft kan je via deze pagina's snel de basisfuncties van RetSoft leren.

Systeemeisen

Voor alle RetSoft versies betreft het een client-side installatie waarbij het archief wordt ondergebracht op een database op de eigen server. Onderstaand vind je informatie over het configureren van een server voor het gebruik van RetSoft Archief Expert en RetSoft Archive Business+ en de eisen aan de soft- en hardware.

Lees verder...

Importeer je bestaande mappenstructuur in RetSoft

Leer hoe je een bestaande mappenstructuur in RetSoft importeert met een paar eenvoudige stappen en verbeter je zoekresultaten onmiddellijk.

Lees verder...

Scannen met een desktop scanner

Een van de meest gebruikte functies in RetSoft is het scannen van documenten. RetSoft kan communiceren met een groot aantal TWAIN-compatibele scanners, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over welke scanner je kunt gebruiken. Eigenlijk elke!

Lees verder...

Scannen met een MFP

RetSoft biedt je de mogelijkheid om naar het RetSoft-archief te scannen vanaf elke MFP (multifunctional printer) die naar een netwerkmap scant. Als je een Sharp- of OKI-MFP hebt, heb je ook toegang tot RetSoft via het display op de MFP.

Lees verder...

Importeren van bestanden in Retsoft

RetSoft is niet alleen voor het scannen, maar ook voor en importeren en opslaan van digitale bestanden in je archief. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Lees verder...

Barcodescheidingsbladen

Als je meerdere documenten hebt die je moet scannen en je geen afzonderlijke scansessies wilt starten om elk afzonderlijk document te scannen, kun je onze RetSoft-scheidingspagina's gebruiken.

Lees verder...

Voorbeeld sjablonen voor archiefstructuur

Op basis van de ervaring van onze klanten in verschillende bedrijfstakken hebben we een aantal voorbeeld archieven gemaakt. Deze kun je gratis downloaden en gebruiken voor jouw eigen archief of geheel naar eigen inzicht wijzigen.

Lees verder...