Versie 4.1 Beta

In de voorgaande twee kwartalen hebben we hard gewerkt aan de integratie van RetSoft Pro en Expert in een enkele codebase. We hebben deze enorme onderneming bijna voltooid en zijn nu aangekomen bij de officiële bètaversie!

Deze bètaversie is de eerste keer sinds de ontwikkeling van Archive Expert-release dat RetSoft wederom één codebase heeft. Dit is belangrijk omdat het onze ontwikkelaars in staat stelt nieuwe functies voor beide versies tegelijkertijd te ontwikkelen. In voorgaande jaren moesten vaak nieuwe functies worden ontwikkeld voor de Archive Pro-versie en vervolgens opnieuw voor de Archive Expert-versie. Door zes maanden van ontwikkeling te investeren in het creëren van één codebase, hebben we dit proces voor het ontwikkelen, testen en accepteren van nieuwe functies in de toekomst gehalveerd.

Dit betekent ook dat vanaf nu zowel nieuwe versies van Archive Pro als Archive Expert op hetzelfde moment worden vrijgegeven. Voor jou, onze klant, betekent dit dat we nu sneller en vaker nieuwe functies zullen toevoegen.

RetSoft 4.1

Deze release heeft een compleet nieuwe interne architectuur. We hebben alle interacties met de database opnieuw opgebouwd en de databasestructuur een upgrade gegeven, zodat RetSoft nog sneller is dan voorheen. Aan de buitenkant zie je misschien niet veel verschil, want we probeerden voorlopig dezelfde interface te behouden. Wel hebben we onze software verfrist met de nieuwe kleuren van onze huisstijl, dus sommige pictogrammen zijn oranje gekleurd.

Nieuwe functies

We hebben ons geconcentreerd op het samenvoegen van de twee versies tot één codebasis, dus we hebben besloten om het werk niet te ingewikkeld te maken door een heleboel nieuwe functies te introduceren.

  • [ALL] De plug-ins voor Word en Excel zijn nu ook beschikbaar in Office 2010 en Office 2013
  • [ALL] Favoriete map: eerder hadden we een speciale exportknop naar DropBox. We hebben dit in een "favoriete map" veranderd. Nu kunt u een enkele klik exporteren naar een map die u configureert, het kan nog steeds DropBox zijn, maar kan ook OneDrive, Google Drive of een gedeelde map binnen uw netwerk zijn. Jij beslist!
  • [Expert / Business+] Een ODBC-stuurprogramma is niet langer nodig om verbinding te maken met een MySQL-database, we maken rechtstreeks verbinding met de database.

Naast deze toegevoegde functies hebben we ons vooral gericht op het oplossen van problemen en gerapporteerde bugs.

Als je geïnteresseerd bent in het testen van de nieuwe 4.1 Beta-uitgave voor de officiële release, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam, mail support@resoft.com.

Gepubliceerd op:
5/4/18
Lees meer nieuws