RetSoft Archive Expert versie 4.1 beschikbaar!

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een flinke update aan de motor van zowel RetSoft Archive Pro als Expert, we kunnen nu eindelijk deze versie voor alle betalende klanten vrijgeven! Zie hier welke aanpassingen er allemaal gemaakt zijn.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een flinke update aan de motor van zowel RetSoft Archive Pro als Expert. We hebben deze samengevoegd naar één bron. Zo kunnen we in toekomst gemakkelijk voor beide versies updates uitbrengen. Voorheen moest nieuwe functionaliteit vaak twee keer ontwikkeld en getest worden.

Deze update heeft daarom iets minder nieuwe functies dan je wellicht van ons verwacht, maar we zijn inmiddels alweer hard aan de slag met de volgende versie waarin we ook nieuwe functionaliteit introduceren. 

Release notes RetSoft Archive Expert 4.1

Nieuw

 • RetSoft was toe aan een make-over. We hebben onze huisstijl aangepast van rood naar oranje. Daarom hebben we ook binnen onze software dezelfde aanpassing gedaan, dus het oude rode RetSoft icoon en logo is vanaf nu oranje. We hebben nog meer plannen om het uiterlijk van onze applicatie aan te passen, deze aanpassingen zullen stap voor stap worden geïntroduceerd zodat iedereen eraan kan wennen.
 • Geen afhankelijk van ODBC meer. In het verleden moest op iedere computer waar RetSoft werd gebruikt ook een ODBC connector worden geinstalleerd. Deze afhankelijkheid hebben we uitgebouwd. Daarom kan nu direct na het installeren van RetSoft Archive Expert met de database worden verbonden.
 • Exporteren naar een favoriete map. Iedere gebruiker kan voor zichzelf een map instellen waar met één druk op de knop naar geëxporteerd kan worden. Dit vervangt de dropbox export, nu kan dus zelf iedere willekeurige map worden gekozen die op de computer of het netwerk beschikbaar is.
 • Via de Office invoegtoepassingen (in Outlook, Word, Excel) en via een rechterklik op een bestand in de verkenner om een bestand te versturen naar RetSoft is het nu ook mogelijk om direct een nieuwe map aan te maken in dit scherm. Voorheen kon een bestand alleen opgeslagen worden in reeds bestaande mappen.
 • Verbeterde text encoding detectie e-mail. Dit zorgt ervoor dat e-mails er beter uitzien binnen RetSoft.
 • Schaduwarchief hernoemt bestanden nu ook op de externe locatie nadat documenten in RetSoft een nieuwe naam hebben gekregen. Zo blijft de naamgeving gelijk op de twee locaties.
 • RetSoft Beheer is volledig opnieuw ontwikkeld om nog eenvoudiger het beheer van RetSoft uit te kunnen voeren.

Aangepast

 • Verbeterde gegevensopslag. Uw gegevens worden nu sneller bewaard en opgehaald! Dit vereist wel een aanpassing aan de bestaande database waardoor deze geconverteerd worden bij de installatie van RetSoft Archive Expert 4.1. Dit kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de databasegrootte.
 • Tonen van Word en Excel bestanden gaat na de eerste keer laden sneller. We willen in een volgende update deze performance nog verder verbeteren.
 • Aantal pagina's wordt vanaf nu alleen getoond bij RetSoft Documenten. Bij o.a. Word, Excel, PDF's en E-mails stond altijd dat het document uit 1 pagina bestond. Dit was erg verwarrend. In deze versie tonen we deze informatie daarom even niet. In de volgende update willen we hier het correcte aantal pagina's gaan tonen zodra een bestand de eerste keer is geladen in RetSoft.
 • Pro en Expert werken vanaf 4.1 op basis van dezelfde broncode. Dit heeft aan de buitenkant geen verandering, maar voor onze ontwikkelaars betekent het dat we vanaf nu functionaliteit maar één keer hoeven te ontwikkelen, testen en vrij te geven. Hierdoor kunnen we vanaf nu nieuwe functionaliteit makkelijk inbouwen en uitrollen naar onze klanten.

Overige ontwikkeling

WebAPI

We hebben ook een WebAPI ontwikkeld. Deze API maakt het eenvoudig (voor andere programmeurs) om RetSoft te koppelen aan andere software. Zo kan er bijvoorbeeld gemakkelijk informatie in RetSoft worden opgezocht vanuit een administratiesysteem, maar kan een administratiesysteem ook documenten die daar worden gegenereerd opslaan in RetSoft. Zo wordt RetSoft steeds meer een centrale bron voor alle belangrijke gegevens in de organisatie. Heb je interesse in deze functionaliteit en wil je er meer over weten, of zelfs met onze beta versie spelen? Laat ons dit dan even weten op support@retsoft.com en we gaan graag met je in gesprek.

Downloaden

Ga naar je RetSoft Account en log daarin met het e-mailadres en wachtwoord dat bij de RetSoft licentie hoort. Daar staan nieuwe licentiegegevens en zijn de nieuwe installatiebestanden te downloaden. In onze nieuwsbrief voor klanten vind je meer informatie over de beste manier om de nieuwe versie te installeren. Neeem deze goed door en plan een geschikt moment voor de update. Je kunt deze nieuwsbrief ook bekijken via deze link.

Gepubliceerd op:
8/6/18
Lees meer nieuws