Gezondheidszorg

RetSoft helpt plaatselijke artsenpraktijken om te gaan met de groeiende administratieve lastendruk

• Hoe artsen hun administratieve werklast verminderen met RetSoft

• Met verbeterde privacy van patiëntengegevens

Artsen worden geconfronteerd met de moeilijke taak om meer en betere zorg te leveren met minder kosten jaar na jaar. RetSoft kan waardevolle tijd van de artsen en hun assistenten helpen besparen en meer tijd investeren in het welzijn van hun patiënten.

Met de implementatie van RetSoft Archive Business of Business+ kunnen lokale artsen eenvoudig een patiëntendatabase opbouwen die bestaat uit allerlei soorten documenten: Word, PDF of afgedrukte documenten.

Doctor van der Plas zegt: het grootste voordeel van ons praktijkcentrum is de gemakkelijke in- en uitvoer van patiëntendocumenten. Vroeger was elke nieuwe patiënt een grote administratieve belasting. Het kostte ons letterlijk een paar uur om alle informatie over nieuwe patiënten in onze systemen te krijgen. Nu is het binnen enkele minuten klaar. En met de schaduwarchiefoptie is ook de overdracht van patiëntendossiers een fluitje van een cent geworden. Door één eenvoudige overdracht kunnen alle documenten met betrekking tot deze patiënt naar zijn nieuwe arts worden gestuurd.

De medewerkers van de dokterspraktijk kunnen efficiënter werken en we kunnen bovendien een betere privacy garanderen. De documenten worden nu centraal opgeslagen op één locatie en de kans om een bestand kwijt te raken is bijna nul. De klant kan dagelijks back-ups van het systeem maken, of om technische storingen te voorkomen biedt RetSoft zijn klanten de mogelijkheid om gegevens in de cloud op te slaan. Hiermee worden de risico's van verlies van informatie geminimaliseerd terwijl tegelijkertijd de privacy wordt gewaarborgd.

Doctor van der Plas voegt er vooral aan toe: ”Voor ons was de gebruiksvriendelijkheid doorslaggevend in onze keuze . Nadat we verschillende leveranciers hadden beoordeeld, kwam RetSoft met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn een actieve gebruiker sinds 2014 en ik heb geen spijt van mijn keuze voor RetSoft. Het tegenovergestelde!

Voordelen van RetSoft Archive

  • Gemakkelijke toegang en rechtstreeks naar de informatie die je zoekt. Dit bespaart niet alleen jouw praktijk tijd, het vermindert ook fouten in werk en diagnose
  • Bespaar tijd bij de afhandeling van dagelijkse post en e-mails. Met vooraf gedefinieerde regels kunnen je scans en digitale ontvangen documenten automatisch in de juiste mappen worden opgeslagen
  • De informatie van je patiënten is automatisch beveiligd. Je kunt deze informatie opslaan op jouw lokale server of we kunnen deze voor je opslaan in de Cloud. In beide gevallen is de informatie versleuteld en alleen toegankelijk voor jou of bevoegde medewerkers. Met onze RetSoft Archive Business+ kan je autorisatieniveaus instellen en beslissen welk bestand of welke map jouw werknemers wel of niet kunnen bekijken, opslaan of bewerken
  • Bestanden kunnen alleen op bestandsnaam worden gezocht maar ook op de volledige tekst van elk document, ongeacht of dit Word, PDF of een gescande document is. Ben je vergeten waar je je opmerkingen hebt geplaatst? Lokaliseer ze via onze optische karakterlezer
  • Bestanden kunnen overal ter wereld via mobiele login op mobiele apparaten worden bekeken
  • RetSoft voldoet aan de huidige Europese richtlijn gegevensbescherming (ook bekend als Richtlijn 95/46 / EG, in werking getreden op 25 mei 2018)
Bekijk meer branche oplossingen