Pagina niet gevonden

De pagina die je zoekt bestaat niet, of is verplaatst.
Bekijk onze site, of probeer de zoekmachine om te zoeken.

Scannen met een desktop scanner

Een van de meest gebruikte functies in RetSoft is het scannen van documenten. RetSoft kan communiceren met een groot aantal TWAIN-compatibele scanners, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over welke scanner u kunt gebruiken. Eigenlijk elke!

Speel deze video af

Bij het starten van een nieuwe scan kunt u informatie toevoegen, of u kunt vertrouwen op de OCR (tekstherkenning) van het document dat wordt uitgevoerd nadat de documenten zijn gescand in RetSoft om uw document te vinden.

Een nieuwe scan starten

U kunt op de scanknop in de werkbalk klikken om het scanproces te starten.

Of druk op uw "spatiebalk" om te beginnen. Het volgende dialoogvenster laat zien:

Invoervelden

Alle invoervelden zijn optioneel en u kunt deze op elk gewenst moment na de scan wijzigen.

  • Naam

Dit wordt de bestandsnaam

  • Datum

Dit wordt gebruikt voor de bestandsdatum, de standaarddatum is vandaag.

  • Verloopt op

U kunt een datum invoeren waarop u het document wilt filteren om het uit het archief te verwijderen. Het verwijderen gebeurt niet automatisch, u kunt een zoekfilter invoeren en vervolgens beslissen of u de bestanden wilt verwijderen die overeenkomen met de zoekparameters. Dit is vooral belangrijk wanneer een document privacyinformatie bevat en u het document wilt behandelen volgens de nieuwe AVG-wetgeving.

  • Metadata - Woord 1/5 + postcode

Alle velden zijn optioneel. U kunt ervoor kiezen om specifieke trefwoorden in te voeren waarop u het document later wilt vinden. Dit is belangrijk bij het scannen van documenten met veel foto's, omdat er veelal geen tekst op foto’s staan. U kunt bepaalde metagegevens invoeren om de foto later in RetSoft terug te vinden.

Tip: u kunt "woord 1/5" wijzigen via de knop MetaData (rechtsboven). Op deze manier kan "Woord 1" "Klant" zijn en "Woord 2" "Classificatie" zijn.

Wanneer u klaar bent met het invoeren van optionele metadata, klikt u op Volgende om uw scaninstellingen te kiezen

RetSoft detecteert alle compatibele TWAIN-scanners die op uw systeem zijn aangesloten en u kunt degene uit de lijst selecteren die u wilt gebruiken.

Vervolgens kunt u kiezen welke preset u wilt gebruiken. We hebben drie presets geconfigureerd:

  • Zwart / wit: 300 DPI
  • Grijsschaal: 150 DPI
  • Kleur: 150 DPI

Opties

  • Auto nummer

Elk document krijgt een achtervoegsel met een automatisch oplopend numerieke teller.

  • Voeg pagina's samen

Elke pagina in de scanner wordt samengevoegd in een bestand van meerdere pagina's. Als u dit selectievakje uitschakelt, wordt elke pagina een apart document.

Als u uw instellingen wilt aanpassen, kies dan Geavanceerd om het dialoogvenster met de scannerinstellingen van uw scanner weer te geven nadat u op de knop "Scannen" hebt gedrukt.

Vragen?

Als u vragen heeft over scannen, kunt u de online handleiding raadplegen of contact opnemen met het ondersteuningsteam, mail naar support@retsoft.com.

Terug naar overzicht