Pagina niet gevonden

De pagina die je zoekt bestaat niet, of is verplaatst.
Bekijk onze site, of probeer de zoekmachine om te zoeken.

Het schaduwarchief

Kom erachter hoe u met het schaduwarchief eenvoudig een kopie maakt van uw RetSoft-archief in een door u opgegeven doelmap, zodat u ten alle tijden kunt overstappen naar een ander systeem.

Speel deze video af

RetSoft is uitbreidbaar met diverse modules en één daarvan is het schaduwarchief. Hiermee kunt u een kopie maken van uw RetSoft-archief in een door u opgegeven doelmap. Mocht u op enig moment willen stoppen met RetSoft dan kunt u met het schaduwarchief eenvoudig het RetSoft-archief exporteren met dezelfde mappenstructuur. Hierdoor kunt u ten alle tijden overstappen naar een ander systeem.  

Schaduwarchief starten

Na het openen van RetSoft heeft u via de menubalk toegang tot het schaduwarchief.

  • Extra -> Hulpprogramma's -> Schaduwarchief

Schaduwarchief gebruiken

Het in gebruik nemen van het schaduwarchief is vrij eenvoudig. Na het openen van het schaduwarchief krijgt u eerst onderstaande afbeelding te zien. Deze geeft informatie in welk bestandsformaat uw documenten worden geëxporteerd.

Nadat u op Doorgaan heeft geklikt, krijgt u een scherm te zien waarin u kunt aangeven waar uw doelmap zich bevind. Dit kan bijvoorbeeld een lokale map, een map op een netwerk harde schijf of een map op een server zijn.Tevens kunt u hier aangeven of u de metadata ook mee wilt exporteren en of u alleen wijzigingen in het archief wilt verwerken. Als alles is ingesteld dan kunt u nu op Starten klikken. Het gehele archief wordt nu naar de door u opgegeven locatie geëxporteerd.

Zodra het exporteren is voltooid, krijgt u een melding met daarin de exportgegevens.

Terug naar overzicht