Pagina niet gevonden

De pagina die je zoekt bestaat niet, of is verplaatst.
Bekijk onze site, of probeer de zoekmachine om te zoeken.

E-mails en Office bestanden opslaan in RetSoft

Bekijk hoe u e-mails (Outlook) en Office (Word, Excel, Windows verkenner) bestanden kunt importeren en archiveren in RetSoft met een paar eenvoudige stappen.

Speel deze video af

RetSoft maakt gebruik van zogenaamde invoegtoepassingen. Hiermee kunt u bestanden importeren en archiveren in RetSoft. Zo hebben wij de volgende invoegtoepassingen (vanaf Office 2010):

  • Outlook
  • Word
  • Excel
  • Windows verkenner

Office

Na installatie van RetSoft heeft u in Office een nieuwe RetSoft knop aan de rechterkant van uw scherm. De RetSoft knop is voor alle ondersteunende programma’s gelijk.

Outlook

Excel

Word

Het archiveren

Als u op de RetSoft knop klikt dan kunt het geselecteerde e-mailbericht, Excel of Word bestand archiveren met RetSoft. Nadat u op de RetSoft knop heeft geklikt, krijgt u het volgende pop-up scherm te zien (zie afbeelding hieronder). In dit scherm selecteert u de map waarin het e-mailbericht of bestand moet worden opgeslagen.

Zodra u op OK klikt, krijgt u het volgende pop-up scherm te zien (zie afbeelding hieronder). De geselecteerde bestanden zijn nu naar het postvak van RetSoft gekopieerd.

Wanneer we nu in RetSoft in het postvak gaan, krijgen we de volgende melding.

Door op Ja te klikken, worden de bestanden door RetSoft naar de door u geselecteerde map verplaatst.

Bijlage(n) archiveren vanuit Outlook.

U kunt ook bijlagen vanuit Outlook archiveren met RetSoft. Wanneer u de bijlage selecteert en “Archiveer met RetSoft” aanklikt,wordt er een nieuwe pop-up scherm geopend.

In dit scherm selecteert u de locatie waar de bijlage in RetSoft moet worden opgeslagen.

Na het klikken op OK krijgt u de melding dat uw bestanden zijn gekopieerd naar het postvak van RetSoft.

Wanneer u uw postvak in RetSoft opent, krijgt u de volgende melding.

Door op Ja te klikken, worden de bestanden door RetSoft naar de door u geselecteerde map verplaatst.

Bestanden archiveren vanuit Windows verkenner

Hetzelfde kunnen we ook doen met bestanden vanuit de Windows verkenner. Door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken,krijgt u de optie “Toevoegen aan RetSoft”.

Ook nu krijgt u net als het archiveren vanuit Outlook weer het pop-up scherm met daarin de mogelijkheid om een map te selecteren. Gevolgd door de melding dat uw bestanden zijn gekopieerd naar uw postvak in RetSoft.

Terug naar overzicht