Direct zoeken op trefwoord in de knowledge base

Vul een trefwoord in en selecteer een categorie. Klik vervolgens op de zoekknop.

Expert / Admin / Web Archief | Artikel: 32863 | Serverconfiguratie RetSoft Archief Expert

Omschrijving:
RetSoft Archief Expert betreft een client-side installatie waarbij het archief wordt ondergebracht in een database op de server.
Onderstaand vindt u informatie over het configureren van een server voor het gebruik van RetSoft Archief Expert en eisen aan de soft- en hardware.

Software

Er worden twee verschillende databases ondersteund: MySQL (5.x) en Microsoft SQL Server (2008 t/m 2016, Express Edities uitgesloten).

Voordelen MySQL t.o.v. Microsoft SQL Server bij gebuik RetSoft Archief:
  • - Goedkoper: Communitie release van MySQL is gratis te downloaden.
  • - Werkt zowel onder Linux als Microsoft Windows.
  • - Minder resource intensief.
Voordelen Microsoft SQL Server t.o.v. MySQL bij gebruik RetSoft Archief
  • - Snellere full-text zoekindexen.
  • - Eenvoudiger in beheer.
Wanneer men in de toekomst verwacht Web clients te gaan gebruiken, is het een Windows Server met IIS (Internet Information Services) aan te raden.

Hardware

De eisen aan de server zijn erg afhankelijk van de grootte van het archief, het aantal gebruikers en serverbelasting (door andere toepassingen).

Over het algemeen volstaat een server die voldoet aan de eisen van het besturingssysteem en het databasesysteem. Bij (snel) groeiende archieven raden wij aan een server te kiezen die eenvoudig te upgraden is. Benodigde schijfruimte is lastig in te schatten vanwege de diversiteit aan ondersteunde bestandstypen, maar wanneer het over het algemeen zwart/wit gescande documenten betreft, dan kan men uitgaan van ongeveer 50.000 – 75.000 documenten per Gigabyte.